Od 1.1.2024 je činnost Pizzaraut pozastavena do odvolání. Děkujeme za pochopení.
Základem každého dobrého a chutné jídla jsou kvalitní suroviny. Protože se snažíme připravovat tu nejlepší pizzu, kterou lze v mobilní pizza peci upéct, vše tak začíná při výběru výchozích surovin na naší pizzu.
K přípravě těsta na pizzu používáme pouze kvalitní výběrové mouky přímo z Itálie. Ačkoliv jsou samozřejmě dražší než běžně dostupné mouky ze supermarketu, jejich cena se odráží ve kvalitě připraveného těsta. Součástí našeho těsta je také trocha velmi kvalitního olivového oleje.
Pokud už máme těsto hotovo, je čas na přípravu salsy (omáčky) na pizzu. Salsu na pizzu si připravuje také sami s využitím konzervovaných rajčat. V letních měsících do salsy přidáváme vlastní rajčata, které nám uzrávají na zahrádce. Pěstujeme odrůdy rajčat, které se používají na přípravu těchto omáček.
Nedílnou součástí mnoha připravovaných pizz je bazalka. Protože nás baví naše zahrádka, tak téměř veškerou bazalku si pěstujeme sami. Jak na rajčatech, tak na bazalce skutečně poznáte rozdíl v chuti oproti zelenině a bylinkám pěstovaných hydroponicky ve sklenicích. Sluníčko je základ chuti. Každý z nás určitě zná chuť rajčat kupovaných v supermarketu, kdy v lepším případě rajče chutná jako kedlubna. V horším případě nemá chuť žádnou…
Není salám jako salám
Milovníky masa potěšíme kvalitním výběrem používaných salámů. Nejčastěji volíme kvalitní Chorizo a Schwarzwaldskou šunku. Ale vždy záleží na konkrétní domluvě. S kvalitou sýrů je to obdobné.
Bohužel musíme konstatovat, že nás velice mrzí kvalita 90% českých pizzerií. Nedokážeme pochopit, proč drtivá většina českých pizzerií stále používá ty nejlevnější suroviny. Cenový rozdíl kvalitních surovin na 1 pizzu není tak obrovský, aby bylo nutné na pizzu používat šunkový salám při ceně 90,-Kč/kg.
Abychom to nějak uzavřeli. U nás se nemusíte bát, že Vám připravíme pizzu s nádechem Eidem 30% a salámem Gothaj.